ENGLISH COLLEGE

Note: The characters in the two passages live in different historical eras. Passages:
A: It was freezing cold out on the Prairie, but Daniel trudged on. He had to find firewood. His mother was ill. She needed the warmth of a fire. So many people on the wagon train had died. Daniel was scared. He wondered if they would ever reach Oregon by the end of 1861.

B: "Hello, Chicago Power Company?" Bob said into the phone. "I need you to come fix our furnace. The heat won't come on, and it's very cold. My mother's sick. It's a fairly new furnace, too. Mom said it was installed in 2005. Can you come right away?" He hung up and got blankets out of the closet to cover his mother until help came.

Compare and contrast the two characters in these passages. In your answer, be sure to identify the setting of each passage and the conflict faced by each boy. How does the historical era in which each boy lives affect his conflict? Use events and details from the passages to support your ideas.

Answers

Answer 1
Answer:

There are two different scenes in the passage

The first one is set on the outside of a wagon train before or during the year 1861, while the second scene is set on a house after the year 2005.

The first boy is trying to get some wood to warm his mother who is ill and he has to walk to get it. The second boy has her mother ill too, but he has to face with the problem of electricity, so he just makes a phone call to the power company to fix it.

The main difference between the historical era in which they live, when trying to solve the conflict, is that one has to solve the problem himself while the other boy makes a phone call and another person solves the problem for him.


Related Questions

MIDDLE SCHOOL

Instructions:Select the correct text in the passage. Lady Macbeth is among Shakespeare’s most powerful female characters. Which lines in this excerpt from Macbeth show that she is an opportunist?
LADY MACBETH:
What beast was't, then,
That made you break this enterprise to me?
When you durst do it, then you were a man;
And, to be more than what you were, you would
Be so much more the man. Nor time nor place
Did then adhere, and yet you would make both:
They have made themselves, and that their fitness now
Does unmake you. I have given s()(ck, and know
How tender 'tis to love the babe that milks me:
I would, while it was smiling in my face,
Have pluck'd my nipple from his boneless gums
And dash'd the brains out, had I so sworn as you
Have done to this.

MACBETH:
If we should fail?

LADY MACBETH:
We fail!
But sc(r(ew your courage to the sticking-place,
And we'll not fail. When Duncan is asleep,
Whereto the rather shall his day's hard journey
Soundly invite him, his two chamberlains
Will I with wine and wassail so convince
That memory, the warder of the brain,
Shall be a fume, and the receipt of reason
A limbec only: when in swinish sleep
Their drenched natures lie as in a death,
What cannot you and I perform upon
The unguarded Duncan? what not put upon
His spongy officers; who shall bear the guilt
Of our great quell?

MORE THAN ONE ANSWER

Answers

Soundly invite him, his two chamberlains(start ing from this line) till that line What cannot you and I perform upon The unguarded Duncan? It shows she is opportunist . Cause her aim is to make Duncan unguarded cause she wants to make his two guards drunk through wine and wassail and attack Duncan

Answer:  What cannot you and I perform upon The unguarded Duncan?

Explanation:

MIDDLE SCHOOL

“We shall go on to the end, we shall fight in France, we shall fight on the seas and oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air, we shall defend our Island, whatever the cost may be, we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills;” Question 19 options:

a) 

Emotive language and metaphor

b) 

Anaphora and alliteration

c) 

Metaphor and simile

Answers

Answer: B) anaphora and alliteration.

Explanation: anaphora is the repetition of a word or phrase at the beginning of successive clauses. Alliteration is a literary device that consists in the repetition of the beginning sounds of consecutive words, or words that are close to each other. In the given excerpt we can see an example of anaphora in the repetition of the words "we shall" and an example of alliteration in the repetition of the "w" sound (we, with, whatever, etc) and the "f" sound (fight, France, fields).

B) anaphoric is when words repeat at the beginning of a sentence or phrase and a alliteration is the repetition of the same sound of at the beginning of the sequence of words

HIGH SCHOOL

Themes are normally centered around a concept that is not easily defined. True False

Answers

Themes are normally centered around a concept that is not easily defined- TRUE

Answer:

the answer is true

Explanation:

hope it helps

HIGH SCHOOL

Which of the following correctly shows the meaning of the word malaise ? A. with+ speed
B. good+ time
C. bad+ ease
D. far+ distance

Answers

The answer is C, bad+ ease
I believe the correct answer is c
HIGH SCHOOL

What is the best way for your message to have its ultimate impact

Answers

Add a hook, Hope it helps! :)
HIGH SCHOOL

Something which is out of its proper historical time is said to be _____.

Answers

Something which is out of its proper historical time is said to be Anachronism.:)

The answer is anachronistic. :)

HIGH SCHOOL

How does the phrase the relationship deteriorated and within a few years the children of the people who are together at the first thanksgiving were killing one another

Answers

Answer:

The word deteriorate means diminishing and deteriorating. If a relationship between two people diminishes, and those two people have children together, that could mean bad blood between not only them but also the children that each party decides to take along with them.

Negative thoughts are inculcated between them and therefore even the thanksgiving, people are killing each other instead of having a good dinner together.

Answer:

It contributes to the author's purpose in a text because deteriorate means diminishing. That means that they had mistrust and they didn't get along as good as they used to. This contributes to the author's purpose of not just looking at the happy parts of the story. The author wrote sadder and more darker parts because the author wanted to be true to the story and tell it in a different way.

Explanation:

COLLEGE

Help!!!! "Listen, my dear," he used to say when he met an old woman in the street who sold shirt–fronts; "go to my house in Sadovaia Street and ask 'Does Major Kovaloff live here?' Any child can tell you where it is." Which passage from the passage best expresses the arrogant tone of the speaker?
A.used to say when he met an old woman
B.go to my house
C.Does Major Kovaloff live here?
D.Any child can tell you where it is.

Answers

D best describes arrogance
MIDDLE SCHOOL

Who is the most likely audience for a paper titled “Vaccinate: Save Our Future”? A. high school and college students B. parents with young children C. medical doctors and nurses D. scientists and researchers

Answers

B.parents with young children

Answer:

B.parents with young children

Explanation:

Random Questions